Για καταστροφή τόσο για την οικονομία όσο και για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την πώληση της ΔΕΗ.


Το ΕΚΘ εκφράζει την αντίθεση του στη διάσπαση και πώληση της ΔΕΗ και παράλληλα στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του οργανισμού.

«Το ξεπούλημα της ΔΕΗ που ετοιμάζει η Κυβέρνηση με τη δημιουργία μιας θυγατρικής, γνωστή και ως "μικρή ΔΕΗ" συνιστά καταστροφή τόσο για την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντας της χώρας, όσο και για την κοινωνία. Η ιδιωτικοποίηση μια από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες που έχουν απομείνει στη χώρα μας και δημιουργήθηκε από χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» τονίζει το ΕΚΘ σε ανακοίνωσή του.

Οπως τονίζει «τα καταστροφικά αποτελέσματα που δημιουργεί η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας είναι γνωστά, καθώς σε όσες χώρες (Νορβηγία, Σουηδία κτλ.)το ρεύμα πέρασε στα χέρια των ιδιωτών σημειώθηκαν τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια, αφού οι ιδιώτες έχουν ως μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών τους».

«Η υποστήριξη του δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ και του κοινωνικού αγαθού του ρεύματος είναι υπόθεση όλων μας» σημειώνει.