oasth_3.jpg
Σύσκεψη πραγματοποιείται, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του

αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, για το θέμα του ΟΑΣΘ.

Να σημειωθεί ότι το κράτος χρωστά 131 εκατομμύρια ευρώ στον Οργανισμό και, όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, το πόρισμα ειδικής επιτροπής του υπουργείου Μεταφορών προβλέπει την εξόφληση αυτών των χρημάτων σε δόσεις, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στον Οργανισμό να αποπληρώσει και προμηθευτές και εργαζόμενους και να προχωρήσει στην αγορά νέων λεωφορείων.

Όπως ανέλυσε, το πόρισμα προβλέπει τρία σενάρια για την εξόφληση των 131 εκατομμυρίων. Ένα από αυτά προβλέπει δόσεις ενός χρόνο, το δεύτερο ενάμισι έτους και το τρίτο σε δόσεις δύο ετών. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ αποκάλυψε ότι, με την εφαρμογή του ενός εκ των δύο τελευταίων σεναρίων, δίνεται η δυνατότητα στον Οργανισμό να προχωρήσει σε τραπεζικό δανεισμό για την εξόφληση προμηθευτών και την αγορά λεωφορείων.

Ο κ. Στεφανίδης δεν διέψευσε ότι το πόρισμα περιέχει σενάρια νέας τιμολογιακής πολιτικής στον ΟΑΣΘ, αποφεύγοντας, πάντως, να αναφερθεί σε αυτά. «Ποτέ δεν επέμεινα να αυξηθεί η τιμή του κομίστρου», είπε στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και πρόσθεσε πως ζήτησε, ως εκπρόσωπος του Οργανισμού, να έχει άποψη στην τιμολογιακή πολιτική.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, τα σενάρια περιέχουν αύξηση του κομίστρου, στο 1,20 €. Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφανίδης περιορίστηκε να πει: «Στην Αθήνα το αντίστοιχο εισιτήριο των 80 λεπτών, κοστίζει 1,20. Η μηνιαία κάρτα διαδρομών, που στη Θεσσαλονίκη κοστίζει 30 ευρώ, στην Αθήνα κοστίζει 45. Άλλη χώρα είναι η Αθήνα»;

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, στο μεταξύ, ετοιμάζονται για τη δεύτερη, σημερινή, στάση εργασίας. Η στάση θα αρχίσει στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει ως το τέλος της βάρδιας. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στα οικονομικά του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιείται στην Αθήνα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.