Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου έλαβε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως διασαφηνίζεται, επίσης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν τη πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος στο τέλος Ιουλίου, ακόμη και αν η υποβολή της δήλωσης γίνει μετά από τις 30 Ιουνίου.

Η υφιστάμενη νομοθεσία, προβλέπει ότι για βεβαίωση φόρου που γίνεται μέσα στον Ιούλιο, η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, ο νόμος αλλάζει και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί από όλους υποχρεωτικά τον Ιούλιο και οι επόμενες δύο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και το τέλος Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Η παράταση στην προθεσμία υποβολής του Ε9 είχε ανακοινωθεί με δελτίο τύπου από το υπουργείο Οικονομικών αλλά δεν είχε κατοχυρωθεί νομικά. Αυτό έγινε με την τροπολογία που υποβλήθηκε τώρα. 

Ειδικότερα, με την τροπολογία ορίζεται ότι:

-καταληκτικός χρόνος εξόφλησης της πρώτης δόσης φόρους για το οικονομικό έτος 2014 είναι η 31η Ιουλίου 2014. 

-οι δύο επόμενες δόσεις θα καταβληθούν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου 2014. Σε περίπτωση όμως που το συνολικό ποσό της οφειλής είναι μέχρι 300 ευρώ, αυτό εξοφλείται μέχρι 29 Αυγούστου 2014.

-παρατείνεται μέχρι και την 14η Ιουλίου 2014 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ακινήτων έτους 2014 αναφορικά με την απεικόνιση της περιουσιακής κατάστασης φορολογουμένων κατά την 1ηΙανουαρίου 2014. Η ημερομηνία έληγε την 30 Μαΐου.