«Το Παιχνίδι Συνεχίζεται» στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κι εμπλουτίζεται με νέα θεματικά αφιερώματα, την ίδια στιγμή που αναδεικνύεται η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία.


Η 79η ΔΕΘ(από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2014), έχει ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό το ότι καλύπτει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών με πολλά θεματικά αφιερώματα και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων ψυχαγωγικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πυρηνική Ενέργεια CERN και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, το οποίο αποτελεί ένα θεματικό πάρκο, που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 1 από τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και για έξι ολόκληρους μήνες, είναι ορισμένες μόνο από τις εκδηλώσεις, οι οποίες πλαισιώνουν τα θεματικά αφιερώματα της 79ης ΔΕΘ.

Ακόμη, το MAD North Stage Festival για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και η Έκθεση Συλλεκτικών Υπολογιστών και Παιχνιδομηχανών RETRObit του retroclub.info, ειδικό αφιέρωμα για τα παιδιά με θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις και βέβαια το εντυπωσιακό εναέριο θέαμα με μηχανές και ακροβάτες.

Στο επίκεντρο της ΔΕΘ είναι και ο εξωστρεφής κλάδος των τροφίμων-ποτών και στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος Farma η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) διοργανώνει στο Περίπτερο 2 την Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών, «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ». Σκοπός της πρωτοβουλίας της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι η ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων, που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και η καταξίωση στη συνείδηση του καταναλωτή της ελληνικής περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.

Στη ΔΕΘ και η... γαστρονομία
Στο περίπτερο 7 η «Γωνιά Γαστρονομίας», προβάλλει την Ελληνική γαστρονομία, συνδυάζοντας τη γευστική μας παράδοση με τη σύγχρονη κουζίνα. Ο στόχος είναι η «Γωνιά Γαστρονομίας» να αποτελέσει χώρο συνάντησης Ελλήνων παραγωγών με τους επισκέπτες της έκθεσης.
Την ίδια στιγμή το Περίπτερο 4 θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Κρητική παράδοση, διατροφή και στον πολιτισμό του νησιού, όπου μεταξύ άλλων Κρητικοί παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.