Δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 59χρονου που από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014, εξαπάτησε έξι άτομα.


Ο 59χρονος εντόπιζε από αγγελίες διαμερίσματα προς μίσθωση, παρουσιάζονταν στους εκμισθωτές ως υποψήφιος μισθωτής –επικαλούμενος πολλές φορές ότι δήθεν είναι δικαστικός λειτουργός- καταφέρνοντας έτσι να τους αποσπά τα κλειδιά, χωρίς να καταβάλει κάποια προκαταβολή, ενώ στη συνέχεια εντόπιζε υποψήφιους μισθωτές, στους οποίους παρουσιάζονταν ως δήθεν ιδιοκτήτης -εκμισθωτής των διαμερισμάτων και τους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή μισθωμάτων.  

Πρόκειται για τον ΓΚΑΣΗ Ιωάννη του Ανδρέα, γεν. 07-09-1955, στο Κονγκό. 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Έτσι, θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις, να προσφύγουν στις Αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή του 59χρονου σ’ αυτές. 

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310-388349, με το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου στο τηλέφωνο 2310-334790 ή με τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας. 

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.