Πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Ορφανού, η τελετή λήξης του διεθνούς κολυμβητικού διάπλου του Τορωναίου κόλπου.

Είκοσι ένας κολυμβητές ξεκίνησαν το Σάββατο από την Καλλιθέα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής για να διανύσουν μια απόσταση 26 ναυτικών μιλίων και να τερματίσουν στη Νικήτη της Σιθωνίας (δεύτερο πόδι).

Νικητής του 44ου διάπλου του Τορωναίου κόλπου, για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, ήταν ο Τάσος Σαχπαζίδης από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 6 ώρες και 5 λεπτά, ενώ πέρυσι ο ίδιος είχε καταρρίψει το ελληνικό ρεκόρ διαπλέοντας τον Τορωναίο κόλπο σε 5 ώρες και 25 λεπτά.

«Τάσο, κατάφερες να είσαι πρώτος αλλά περισσότερο μετρά η συμμετοχή σε ένα μεγάλο γεγονός, το οποίο στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε», είπε απευθυνόμενος στο νικητή ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια της βράβευσής του.

Κατά τη διάρκεια της απονομής των επάθλων στους νικητές, ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε τη διοργάνωση «τεράστιο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός». «Η σχέση μου είναι πολύ βαθιά με αυτό το γεγονός. Ξεκινάει από τη δεκαετία του ’70. Έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον 25 φορές τον διάπλου και την συγκεκριμένη απονομή», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ απέδωσε τα εύσημα στη δημοτική αρχή της Σιθωνίας και στην ΕΕΝΝ «Ο Σίθων» για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.