Η Παράσταση «Με δύναμη απ’ την Κηφισιά…» x2 των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά ανεβαίνει την Κυριακή 22, την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης.

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή της ΕΘΒΕ «Κλαυσίγελως» και της ομάδας «Θεάτρου Όραμα» του Δήμου Θέρμης.

Ο συγγραφέας του έργου Δημήτρης Κεχαΐδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρωτοεμφανίστηκε στο χώρο του θεάτρου με τα μονόπρακτα έργα «Μακρινό λυπητερό τραγούδι» και «Παιχνίδια στις αλυκές» που έγιναν παραστάσεις από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν το 1958. Από τον Κουν ανέβηκαν και όλα τα υπόλοιπα έργα του, «Ο μεγάλος περίπατος», «Το πανηγύρι», «Η βέρα-το τάβλι» και «Δάφνες και πικροδάφνες», όλα γραμμένα σε συνεργασία με τη σύζυγό του Ελένη Χαβιαρά. 
Το τελευταίο έργο του είχε τίτλο «Με δύναμη από την Κηφισιά» και πρωτοανέβηκε το 1997 από την «Εταιρεία Θεάτρου Σκηνή - Θέατρο της Οδού Κυκλάδων» του Λευτέρη Βογιατζή. Ο Δημήτρης Κεχαΐδης πέθανε στις 15.12.2005 στην Κηφισιά, μετά από μακρόχρονη αρρώστια. 
Ανήκει στους σημαντικότερους νεοέλληνες συγγραφείς του θεάτρου. Με βασική θεματική προβληματική γύρω από την ελληνική μικροαστική μιζέρια, καθιέρωσε μια ιδιότυπη θεατρική γραφή που θυμίζει πιστή αναπαραγωγή του καθημερινού λόγου, εμπλουτισμένη με μεγάλη συναισθηματική δύναμη.

Η συγγραφέας Ελένη Χαβιαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο, αλλά η καταγωγή της είναι από τη Σύμη. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη και αγγλική και ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει τα θεατρικά έργα που έγραψε με τον Δημήτρη Κεχαΐδη, «Δάφνες και πικροδάφνες» (1979) και «Με δύναμη από την Κηφισιά» (1995), δύο μονογραφίες «Acting by Gender: Women in Arthur Miller’s Dramaturgy» (1991) και «American Women and Drama: Practices of Freedom» (1997), όπως και άρθρα για το αμερικανικό θέατρο και τη συγγραφική.

Σκηνοθέτης του έργου είναι ο Θεόφιλος Λάλος.
Ο Λάλος γεννήθηκε στην Κρανιά Ελασσόνας και το «μικρόβιο» του θεάτρου εμφανίστηκε το 1981. Ασχολείται με τη διδασκαλία θεάτρου και τη σκηνοθεσία 30 χρόνια. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός, με πολλούς θιάσους της Θεσσαλονίκης, όπως «Αλφαβητάρι», Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, «Παράγκα», «Δημοτικό Θέατρο Συκεών», «Θεατρικό εργαστήρι Θεσσαλονίκης», «Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη», Εταιρεία Θεάτρου «Μαίωτρον», «Παράθλαση», «Νέμεση», «Ουτοπία», καθώς και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. 
Ίδρυσε την εταιρεία θεάτρου «Κλαυσίγελως» της οποίας έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς συμμετέχοντας σε πάνω από 60 θεατρικά έργα πρωταγωνιστώντας στα περισσότερα από αυτά. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου στο Δήμο Θέρμης, Έχει σκηνοθετήσει και επιμεληθεί περισσότερες από 100 παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος
Σκηνογραφία: Θάνος Καρώνης
Ηχοφωτιστική κάλυψη: Γρηγόρης Μόσχου
Τεχνικά: Δημήτρης Δήμου
Βοηθός σκηνοθέτη, σχεδιασμός εντύπου, μουσική επιμέλεια: Σοφία Ιεροδιακόνου

Διανομή
Αλέκα: Βάντα Ερμείδου | Βασιλική Ανθοπούλου
Φωτεινή: Ελευθερία Νάκου | Τζένη Σταθοπούλου
Μάρω: Μαρία Παυλίδου | Σμαρώ Τσιφουτίδου
Ηλέκτρα: Άλκηστις Γιωγιού | Δήμητρα Μούρτζιου

Γενική είσοδος 7€
Φοιτιτικό, μαθητικό, κάρτα ανεργίας : 5€
Εισιτήρια – προσφορά των 5€
προπωλούνται στη Γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων :
• 2310 461 655,
• 2310 463 423