Πεπεισμένος πως η Εθνική Ελλάδος θα λύσει άμεσα το πρόβλημα της δυστοκία και θα ατενίσει με καλύτερο τρόπο το μέλλον της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ο Φάνης Γκέκας.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας επιθετικός ...

Για την πίεση στο παιχνίδι: 

«Ότι ήταν να κάνουμε, το κάναμε. Κρατήσαμε το μηδέν για να είμαστε ζωντανοί για την επόμενη φάση. Επιθετικά οργανωθήκαμε καλά. Δεν κινδυνέψαμε καθόλου. Είχαμε περισσότερες σοβαρές ευκαιρίες. Είμαστε ευχαριστημένοι. Με 11 θα τους κερδίζαμε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Για την απώλεια του αδελφού Τουρέ και αν δίνει περισσότερο κίνητρο: 

«Η απώλεια αυτή είναι σημαντική για κάθε παίκτη, ειδικά όταν είναι ο καλύτερος της ομάδας. Υπάρχουν και άλλοι που συμπληρώνουν αυτό το κενό. Πιστεύω πως είναι απώλεια, αλλά σε αυτή τη διοργάνωση και οι δύο ομάδες θέλουν το αποτέλεσμα. Σε αυτό το σημείο, ίσως δεν επηρεάσει».

Για τις δηλώσεις του Σάντος που έπαιξε ο Γκέκας διαφορετικά: 

«Αισθάνθηκα χαρούμενος που βοήθησα για το θετικό αποτέλεσμα και είμαστε στο παιχνίδι του ομίλου. Αν παίξω άμυνα ή επίθεση δεν έχει σημασία. Είμαι ευχαριστημένος από εμένα και αυτό μου αρκεί».

Για το μότο στο πούλμαν της Ελλάδας: 

«Μετά τη χθεσινή εμφάνιση μπορώ να πω πως το σύνθημα μας ταιριάζει. Παίζαμε με παίκτη λιγότερο και αποδείξαμε πως έχουμε το σθένος να βγάλουμε πολλά πράγματα. Δεν κινδυνέψαμε με ήττα και μας ταιριάζει αυτό το σύνθημα».

Για το πρόβλημα στην επίθεση: 

«Είναι δύσκολο να το απαντήσω. Πρώτη φορά συμβαίνει στην καριέρα μου. Είναι συμπτωματικό. Αν μπει το πρώτο γκολ θα λυθούν όλα τα προβλήματα και όλοι οι επιθετικοί θα σκοράρουν. Δεν ξεχάσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είναι συμπτωματικό».