xalazi_01.jpg
Μηνυτήριες αναφορές και αγωγές αποζημίωσης κατά του ΕΛΓΑ και των νομίμων εκπροσώπων του επειδή αμελεί για την εφαρμογή του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας, ετοιμάζει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος.

 

Επικαλείται ζημιές που έχουν υποστεί τα μέλη της, ή και πρόκειται να υποστούν από την «επιδειχθείσα βαριά αμέλεια της μη έγκαιρης ενεργοποίησης του συστήματος της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας», όπως υποστηρίζουν.

Σε επιστολή της η ΕΚΕ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον καλεί να παρέμβει άμεσα στον πρωθυπουργό για να ξεκινήσει έστω και την τελευταία στιγμή με όποια αεροσκάφη είναι διαθέσιμα, η αντιχαλαζική προστασία.

Επίσης τον καλεί να προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ και κάνει λόγο για ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι κονσερβοποιοί, «παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, τις πρωτοβουλίες μας και τη διαρκή άσκηση πιέσεων να ενεργοποιηθεί η Διοίκηση του ΕΛΓΑ έστω και την τελευταία στιγμή για να προστατεύσει την παραγωγή φρούτων στην Κεντρική Μακεδονία από τις χαλαζοπτώσεις, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα».