loutropoli_agias_paraskevis_kassandreias_01.JPG

 

Την παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγ. Βενιζέλου, ζητούν, με επιστολή τους, τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος

(στην πλειοψηφία τους δήμαρχοι στους οποίους ανήκουν λουτροπόλεις) για να πάρουν απαντήσεις από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, για τον ιαματικό τουρισμό.

Στην επιστολή τους, τονίζουν ότι, παρά τη μεταφορά της «Επιτροπής Προστασίας των Ιαματικών Φυσικών Πόρων» στο υπουργείο Τουρισμού δεν βλέπουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Υποστηρίζουν ότι δεν προχωρά το θέμα της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών, κάτι που εμποδίσει την ανάπτυξη των λουτροπόλεων, παρά το ότι ο ιαματικός τουρισμός λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο και θα μπορούσε να δίνει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση.

Ζητούν καθιέρωση λουτρικού επιδόματος, ή την κατάργησή του με την ένταξη της λουτρικής θεραπείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. «Αυτό θα βοηθήσει τις ανάγκες του λουομένων από πλευράς υγείας. Επιπλέον θα οδηγήσει στην άνθηση του θεραπευτικού μας τουρισμού και μάλιστα με πελάτες από όλη την Ευρώπη καθώς το προβλέπει η Ευρωπαϊκή οδηγία», υπογραμμίζουν.

Τα μέλη του δ.σ. του Συλλόγου καταγγέλλουν ότι η αρμόδια υπουργός δεν απαντά τις επιστολές τους, γι αυτό και ζητούν «την παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βαγγέλη Βενιζέλου. Ο κ. αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην προεκλογική του ομιλία εδώ στην Θεσσαλονίκη με έμφαση αναφέρθηκε στον Ιαματικό και Θεραπευτικό Τουρισμό και η παρέμβασή του ίσως ξεμπλοκάρει την όλη κατάσταση», καταλήγουν.