Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, από τις 2 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τη φωτογραφική έκθεση "Re-Genesis" (τα 5 Μουσεία μέσα από τον φακό του Χρόνη Σπανού).


Ο Χρόνης Σπανός απαθανατίζει με τον φακό του όψεις των δομικών και κατασκευαστικών στοιχείων κτιρίων τις οποίες ανασυνθέτει με τη βοήθεια εξειδικευμένων προγραμμάτων ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφιών, δημιουργώντας εντελώς νέες, πρωτότυπες προσλήψεις του χώρου.

Η τελευταία του δουλειά, με τίτλο “Re-Genesis”, αντλεί την έμπνευσή της από τον κόσμο των μουσείων. Xώροι αγαπημένοι και οικείοι, από τα χρόνια τα παιδικά. Συγκεκριμένα, η έμπνευση του Χρόνη Σπανού απορρέει από τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πέντε μουσεία αποδίδοντας εκπληκτικές καλειδοσκοπικές απεικονίσεις λειτουργικών δομικών στοιχείων όπως για παράδειγμα θυρών, τοιχοποιίας και κλιμακοστασίων.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν είναι μόνο ενδιαφέρον αισθητικά αλλά και αναγεννητικό, καθώς δημιουργεί νέες εικόνες, γεμάτες συμβολισμούς, στους ήδη γνώριμους χώρους των πέντε μουσείων της πόλης μας.

O φωτογράφος και εικαστικός Χρόνης Σπανός γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2001. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και ατομικά έχει εκθέσει στην Αίθουσα Τέχνης της Αντιδημαρχίας Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ.