Σε εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα σε τμήματα της οδού Εγνατίας – εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες – θα προχωρήσει την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν τμηματικά σε όλο το μήκος της οδού και στα δύο ρεύματα πορείας - στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας - και η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από το ελεύθερο τμήμα του οδοστρώματος.

Επιπλέον, στο τμήμα από Τανταλίδη έως Ι. Δραγούμη στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, θα εκτελεσθούν εργασίες στην ειδική λωρίδα κίνησης των λεωφορείων, στις στάσεις του ΟΑΣΘ.

Η εργασίες θα ξεκινήσουν από τις 6:30 π.μ. και το οδόστρωμα θα παραδίδεται στην κυκλοφορία τμηματικά, μετά την ολοκλήρωση και την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου σκλήρυνσης του ασφαλτοτάπητα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000,00€, και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης συνολικής επιφάνειας 20.000 τετρ.μ. στις οδούς Βασ. Όλγας, Βασ. Γεωργίου, Εγνατία, Μητροπόλεως και Τσιμισκή, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες, τροχαυλακώσεις κ.α.