Aναβλήθηκε και πάλι η απολογία της Ελένης Ζαρούλια, έπειτα από αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα που υπέβαλε ο προσωρινά κρατούμενος σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η αίτηση του γραμματέα της Χρυσής Αυγής κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, καθώς και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ουσιαστικά «παγώνει» την ανακριτική διαδικασία μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της αίτησης Μιχαλολιάκου είναι οι καταγγελίες του συνηγόρου υπεράσπισης του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, Αλέξη Κούγια, ότι ο εντολέας του δέχθηκε πιέσεις από τους δικαστικούς λειτουργούς να καταθέσει στοιχεία σε βάρος συγκατηγορουμένων του προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.

Η Ζαρούλια, που έλαβε νέα προθεσμία για τις 25 Ιουνίου, καλείται να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο τη θεωρεί ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης, ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοί της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

Η Ζαρούλια έφτασε στο Εφετείο συνοδευόμενη από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ απ' έξω ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 υποστηρικτές της οργάνωσης. Περίπου στις 12:30 το μεσημέρι αποχώρησε μαζί με τον Ηλ.Κασιδιάρη.

Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο Γιώργος Γερμενής για την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί όπλων. Ο βουλευτής της ΧΑ αφέθηκε ελεύθερος, για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά επέστρεψε στη φυλακή όπου κρατείται για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.