makedonia_02.jpg
Προθεσμία ως το τέλος Ιουνίου ζήτησε, από το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, Βίκυ Σουλοπούλου, μπροστά στην οικονομική κρίση που απασχολεί την εφημερίδα.

Η εργοδοσία οφείλει τρεις μισθούς στους εργαζόμενους και, όπως εξήγησε η κ. Σουλοπούλου στα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ με τα οποία συναντήθηκε σήμερα, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στον τραπεζικό δανεισμό, τον οποίο, μάλιστα, συνέδεσε ευθέως με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η κ. Σουλοπούλου υποσχέθηκε ότι, ως τα τέλη Ιουνίου αυτό το θέμα θα ΄χει προχωρήσει και θα είναι σε θέση να πει με ποιον τρόπο και ως πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Προτάθηκε από σύμβουλο του δ.σ. να υπάρξει επικοινωνία με τον μεγαλομέτοχο Γ. Ρήγα, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει, από μέρους του, προθυμία, να καλύψει μέρος των δεδουλευμένων, με την προϋπόθεση να καλυφθεί, στη συνέχεια, αυτό το ποσόν από τη δανειοδότηση. Η επικοινωνία θα γίνει μέσα σε 24 ώρες και, ουσιαστικά, αύριο, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ θα κληθεί να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις ή όχι.

Μετά τη συνάντηση με την κ. Σουλοπούλου ακολούθησε εργασιακή συνέλευση για την ενημέρωση των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ και των υπόλοιπων δημοσιογράφων του συγκροτήματος (εκδίδει τις εφημερίδες “Μακεδονία”, “Θεσσαλονίκη” και “Σπορ του Βορρά”), κατά τη διάρκεια της οποίας δεν υπήρξε σαφής πρόθεση των εργαζόμενων για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί.