voithia_serbia_volvi_20140613_01Περισσότερους από τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στέλνει ο δήμος Βόλβης στους χιλιάδες πλημμυροπαθείς της Σερβίας.

Οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης απέδειξαν με συγκινητικό τρόπο τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας που τους συνδέουν με τον σερβικό λαό, δεσμοί που ενισχύονται από το γεγονός ότι οι χιλιάδες εξ αυτών παραθερίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες στις ακτές του Στρυμονικού κόλπου.

Την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, δυο φορτηγά του δήμου Βόλβης, μετέφεραν τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε στα κοινοτικά καταστήματα Σταυρού και Βρασνών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου θα αναχωρήσει ειδική αμαξοστοιχία για το Βελιγράδι για να μεταφέρει είδη προς τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας, από δήμους, φορείς και επιχειρήσεις.

voithia_serbia_volvi_20140613_02

Η ανθρωπιστική βοήθεια από τον δήμο Βόλβης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: είδη ρουχισμού και υπόδησης για παιδιά και ενήλικες, τρόφιμα μακράς διάρκειας και εκατοντάδες μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, είδη υγιεινής, κλινοσκεπάσματα, είδη για μωρά και ηλικιωμένους, αντισηπτικά και άλλα φάρμακα.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας δήλωσε: «Έχουμε ετοιμάσει και άλλες πρωτοβουλίες για τη ενίσχυση των Σέρβων πλημμυροπαθών και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις διπλωματικές αρχές της Σερβίας στη χώρα μας για τον καλύτερο συντονισμό».