Το Α΄ βραβείο απένειμε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών στη φοιτήτρια του ΑΠΘ, Σοφία Αβραμίδου, για το έργο «Skin» για κουαρτέτο εγχόρδων.


Ο 6ο Διαγωνισμός Σύνθεσης διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, προς τιμή του έλληνα συνθέτη και μέλους της, Δημήτρη Δραγατάκη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημήτρη Δραγατάκη.

Υποβλήθηκαν 24 συνθέσεις, οι οποίες στη συνέχεια τέθηκαν στην κρίση επιτροπής, αποτελούμενης από διακεκριμένους συνθέτες και αρχιμουσικούς. Το βραβείο απονεμήθηκε στη Σοφία Αβραμίδο.

Το έργο «Skin» για κουαρτέτο εγχόρδων γράφτηκε το 2012 και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της συγγραφέα Sarah Kane. «Πρόκειται για ένα διαρκή διάλογο μεταξύ των οργάνων, που δημιουργεί στο σύνολό του μια αδιάκοπη και σταδιακά εξελισσόμενη υφή. Το στοιχείο της επανάληψης, μέσω της εμμονής σε συγκεκριμένα ηχητικά μορφώματα, ήταν καθοριστικό ως προς τον τρόπο οργάνωσης της ιδέας του έργου» υποστηρίζει η κ. Αβραμίδου.

Η Σοφία Αβραμίδου θα αποφοιτήσει από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, τον Ιούλιο του 2014, στην κατεύθυνση Σύνθεσης της τάξης του καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Χρήστου Σαμαρά.