Σε ηλικία 60 ετών και μετά από πολύχρονη ασθένεια πέθανε ο Τζέρι Κόνλον, ο άνθρωπος που έμεινε φυλακισμένος 15 χρόνια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ.
Η ιστορία του Κόνλον μεταφέρθηκε στη μεγάλο οθόνη μέσω της ταινίας «Εις Το Όνομα Του Πατρός» με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Ο Ιρλανδός Τζέρι Κόνλον ήταν ένας από τους «τέσσερις του Γκίλντφορντ», που το 1974 καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ως δράστες της επίθεσης του IRA σε παμπ του Γκίλντφορντ, κατά την οποία πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 65 τραυματίστηκαν.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και φυλακίστηκε και ο πατέρας του Τζέρι, Τζουζέπε Κόνλον, ο οποίος πέθανε μέσα στη φυλακή το 1980. Μετά από το θάνατο του πατέρα του, ο Τζέρι Κόνλον άρχισε μία δικαστική μάχη για να αποδείξει την αθωότητα του ίδιου, αλλά και των τριών φίλων του που καταδικάστηκαν άδικα για την ίδια υπόθεση. 

Όταν ο φάκελος των «τεσσάρων του Γκίλντφορντ» άνοιξε ξανά, οι έρευνες έδειξαν τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της αστυνομίας. Το 1989 οι «τέσσερις του Γκίλντφορντ», οι Τζέρι Κόνλον, Πολ Χιλ, Κάρολ Ρίτσαρντσον και Πάντι Αρμστρονγκ, δικαιώθηκαν από το Εφετείο που τους έκρινε αθώους. Βγαίνοντας από την δικαστική αίθουσα, ο Τζέρι Κόνλον είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Φυλακίστηκα για κάτι που δεν έκανα. Είμαι αθώος». 

Το 2005 ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την υπόθεση, η οποία θεωρείται ως το μεγαλύτερο δικαστικό φιάσκο στην ιστορία της Βρετανίας.