Εντάξει, κέρδισαν με ανεση οι Γερμανοί τους Πορτογάλλους. Τους σκόρπισαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και απολαμβανουν τις δάφνες των Διεθνων Μέσων Ενημέρωσης για την ποδοσφαιρική ποιότητα που εχουν ως ομάδα. Μπορεί ομως αυτη η νικη, που εχει και εντονο το στοιχείο της αμφισβητησης για την υπόδειξη του πέναλτι, να χρήσει τους Γερμανούς το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο; Διαφωνώ κάθετα.
Και μάλιστα θα ηθελα να συμβουλεύσω τους ποδοσφαιρικούς υποστηρικτές της Γερμανίας το εξής: οσο στο Μουντιαλ παραμένει η Ιταλία, θα ηταν καλό να μην πανηγυρίζουν. Περιθώρια για ονειρα με την Σκουάντρα Ατζούρα μέσα δεν γινονται για την ομάδα του Λέβ. Θα συμφωνήσω πως η Γερμανία εχει ξεκάθαρους ρόλους στο παιχνίδι της, κατανοητή αγωνιστική φιλοσοφία, και πάνω απο ολα πειθαρχία. Και χωρίς τον Σβάινστάιγκερ που ειναι ενα βασικό γρανάζι της Γερμανικής μηχανής.

Απέναντι στην Πορτογαλία δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά οταν θα ερθει η ωρα των νοκ αουτ αγωνων με ομάδες οπως η Ιταλία τα πράγματα δεν θα ειναι τόσο ευκολα για τους Γερμανούς. Ενα ακομη αγωνιστικό στοιχειο που πρεπει να προβληματίσει ειναι αν η εμμονη του Λέβ να κατεβάζει την Γερμανία δίχως κλασικό φορ, θα λειτουργήσει κόντρα σε πιο "βαριές" φανέλες από το... πούπουλο της Πορτογαλίας. Σίγουρα πάντως το 4-0 απέναντι στην Πορτογαλία δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν. Πολύ δε περισσότερο τους ιδιους τους Γερμανούς. Αλλη ομάδα η Πορτογαλλία, αλλη η Ιταλία. Με μόλις μια αγωνιστικη στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας δεν νομίζω πως μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για οποιαδήποτε ομάδα. Ουτε θετικά, ουτε αρνητικά.

Το σίγουρο είναι πως οι Γερμανοί βλέποντας τις Βραζιλία, Αργεντινή και Ισπανία να μην είναι στα καλύτερα τους, σίγουρα μπορούν να ελπίζουν. Υπάρχει ομως το αγχος της "Σκουάντρα Ατζούρα" που πλανάται πάνω απο το προπονητικό κέντρο της Γερμανίας. Το 2006 αλλωστε δεν ειναι πολύ πίσω στον χρόνο. Τότε που οι Ιταλοί εκλεισαν το σπίτι των Γερμανών μέσα στο Γερμανικό εδαφος. Με πλάνο στο παιχνίδι τους, πειθαρχία και χωρίς εγωισμούς οι παίκτες του Λεβ είναι βέβαιο πως θα φτάσουν μακριά. Το αν θα πάνε all the way φυσικά θα εξαρτηθεί από πολλά. Και κυρίως από την Ιταλία....