aftoktonia_internet_01.jpg
Τρεις χρήστες του Διαδικτύου, που σκόπευαν να αυτοκτονήσουν, απέτρεψε η Αστυνομία!

 

Τους παραλίγο αυτόχειρες εντόπισαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρώτο περιστατικό αφορά 21χρονη από την Καλαμάτα. Η νεαρή αναρτούσε, στο Facebook, διάφορα σχόλια από τα οποία μπορούσε κανείς να καταλάβει πως σχεδίαζε την αυτοκτονία του. Οι αστυνομικοί την εντόπισαν την περασμένη Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και βοήθησαν στη διακομιδή της σε νοσοκομείο, για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Επίσης , σήμερα, 22 Ιουνίου 2014, εντοπίστηκε 39χρονος στο Χαϊδάρι, ο οποίος είχε εκφράσει την απόφασή του να αυτοκτονήσει, σε τσατ… Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν αστραπιαία και ο 39χρονος εμποδίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Επίσης σήμερα, το πρωί, ανήλικος, μόλις 16 χρόνων, έστειλε email σε εταιρία που αναπτύσσει διαδικτυακό παιχνίδι και σ’ αυτό εξέφραζε την απόφασή του να αυτοκτονήσει. Ο ανήλικος εντοπίστηκε σε σπίτι στο Βύρωνα Αττικής και απετράπη η αυτοκτονία του…

Από τις αρχές του έτους, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 126 υποθέσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, μέσω του διαδικτύου.

Τι να κάνετε σε παρόμοια περίπτωση

Η Αστυνομία συμβουλεύει τους χρήστες του Διαδικτύου, σε ανάλογα περιστατικά, να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
  • Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr