louketo_high_02.jpg
«Ας φροντίσουμε να δημιουργήσουμε το μύθο της Θεσσαλονίκης, για να προσελκύσουμε τουρίστες και, μετά τα καταστήματα θα ανοίξουν μόνα τους τις Κυριακές».

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε την απόφαση του προηγούμενου υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, για το άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη για 52 Κυριακές το χρόνο, ο γ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

«Εδώ δεν προλάβαμε να δούμε τι γίνεται με τις επτά πιλοτικές εφαρμογές», σχολίασε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, μιλώντας με το δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο κ. Φιλιππίδης. «Η έβδομη από τις Κυριακές, είναι προγραμματισμένη τον Ιούλιο», πρόσθεσε. «Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Τα καταστήματα δούλεψαν δύο Κυριακές και τις υπόλοιπες δεν έβγαλαν ούτε τα έξοδά τους. Ανακινείται ένα θέμα χωρίς λόγο», εκτίμησε.

Ο ΕΣΘ ανακοίνωσε, χθες, ότι, ταυτόχρονα με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, στις 2 και 3 Ιουλίου, θα στήσει άλλη μία κάλπη, για να ψηφίσουν, έμποροι και επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, για το αν επιθυμούν να ανοίγουν τα καταστήματά τους κάθε Κυριακή. «Μπορούν να ψηφίσουν όλοι, ακόμη και τα μη μέλη, με την επίδειξη της σφραγίδας της επιχείρησής τους», διευκρίνισε ο γ αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Ο κ. Φιλιππίδης υποστήριξε ότι, με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές καταστράφηκε η ζωή των ιδιοκτητών τους, δημιουργήθηκαν μεγαλύτερα έξοδα και δεν ανέβηκε ο τζίρος. «Στην αρχή έλεγαν ότι το μέτρο θα μειώσει την ανεργία. Αποδείχτηκε ότι κανείς επιχειρηματίας δεν προσέλαβε για να ΄χει περισσότερο προσωπικό και να καλύπτει τις Κυριακές. Έπειτα είπαν ότι ο καταναλωτής δεν έχει χρόνο να προλάβει ανοικτά καταστήματα τις καθημερινές. Αποδείχτηκε ότι δεν έχει… χρήματα. Τώρα ότι θα φέρει τουρίστες. Μα αυτός που επισκέπτεται μία πόλη, την επισκέπτεται πρώτα για τα αξιοθέατά της και μετά για την αγορά της. Ας φτιάξουμε τον τουριστικό μύθο της Θεσσαλονίκης, ας λειτουργούν και Κυριακές τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι και η αγορά θα ακολουθήσει», κατέληξε.