Συνεχίζεται και τον Ιούνιο το πρόγραμμα των δημοτικών περιφερειακών βιβλιοθηκών, που απευθύνεται σε παιδιά. Έως και το Σάββατο 14  Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στο περιβάλλον, την οικολογία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου θα λειτουργήσει σε όλες τις βιβλιοθήκες έκθεση βιβλίου με θέμα «Οικολογία και Προστασία του Περιβάλλοντος» για να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά  και να ενισχυθεί η οικολογική τους συνείδηση. Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως 14 Ιουνίου.

Σήμερα και αύριο
Σήμερα στις 6 μ.μ, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών (Δελφών 208 & Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310 324090) θα διαβαστεί το βιβλίο «Ζώα που κινδυνεύουν μας περιγράφουν τη ζωή τους» του Mills Andrea και τα παιδιά θα Συζητήσουν για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ενώ θα φτιάξουν χελωνίτσες με χάρτινα πιάτα.

Με προεγγραφή, μέχρι 15 παιδιά.


Αύριο στις 7 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3 & Στ. Νούκα, τηλ. 2310 324666)
η Χρυσάνθη Αντωνίου θα αφηγηθεί παραμύθια υπό τους ήχους της κιθάρας του Ζωγράφου Σταυρίδη, σε μια εκδήλωση με τον τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…», που απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και πάνω. Με προεγγραφή.

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Στις εκδηλώσεις που απαιτούν προεγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα των κατά τόπους βιβλιοθηκών.