Αν θέλετε να προστατέψετε τα δόντια σας από την πλάκα, πιείτε έναν σκέτο και πολύ δυνατό καφέ! Σ'αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ».


Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο καφές «φρενάρει» τη δημιουργία μικροβιακής πλάκας στα δόντια, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να χρειαστεί κανείς σφραγίσματα. 
Πρόκειται για ένα συμπέρασμα ενθαρρυντικό για τους φανατικούς φίλους του καφέ, αρκεί να τον πίνουν δυνατό και χωρίς ζάχαρη, κρέμα ή γάλα, καθώς αυτές οι ουσίες είναι επιβαρυντικές για τα δόντια.

Οι ερευνητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ανδρέα Αντόνιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας «Journal of Applied Microbiology», ανέφεραν ότι ο δυνατός καφές που περιέχει πολλή καφεΐνη φαίνεται να καταστρέφει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της οδοντικής πλάκας, η οποία συχνά καταλήγει στο να πρέπει κανείς να κάνει σφράγισμα στα δόντια του.