Η φωτογραφία είναι από το larisanew.gr
Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν σήμερα στη Θεσσαλία. Αρχικά, στις 12.55 εκδηλώθηκε φωτιά στον Αγιόκαμπο Λάρισας ενώ στη Φθιώτιδα, στο ύψος της Μαλεσίνας η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 2.00 το μεσημέρι και έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.



Στον Αγιόκαμπο

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Λιμεναρχείο του Αγιοκάμπου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε από σωρό με σκουπίδια. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τη φωτιά καθώς βρισκόταν πολύ κοντά στα σπίτια. Ωστόσο, η κατάσταση είναι καλύτερη αυτήν την ώρα καθώς η φωτιά πλέον είναι στο βουνό και δεν απειλεί τον οικισμό του Αγιοκάμπου. Πολλά πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στο σημείο και η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο.






















Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τέσσερα εναέρια μέσα στη Μαλεσίνα


Διαστάσεις έχει πάρει, όμως, η πυρκαγιά κοντά στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας. 
Η φωτιά έχει ξεκινήσει από τις 2.00 το μεσημέρι και ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το μεσημέρι κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού τα δύο αεροπλάνα PZL, που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ πριν από λίγο άρχισαν ρίψεις νερού και 2 Καναντέρ.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο. 

Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο. 

Οι φωτογραφίες είναι από το larisanew.gr