Αύριο, μεθαύριο ή το αργότερο την επομένη του Αγίου Πνεύματος αναμένεται ο πολυσυζητημένος κυβερνητικός ανασχηματισμός.

Κι οσο αυτός δεν ανακοινώνεται, αναπόφευκτα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Τα περισσότερα απ' αυτά συγκλίνουν πως αυτό που κυρίως προβληματίζει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι το υπουργείο Οικονομικών. Πολλές πληροφορίες θέλουν τον σημερινό υπουργό Γιάννη Στουρνάρα να αναλαμβάνει το τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που δεν αποκλείουν εντέλει την παραμονή του στο υπουργείο.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, η ονοματολογία για τη θέση του νέου τσάρου της οικονομίας έχει φουντώσει: τα ονόματα του νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, του Μάκη Βορίδη, αλλά και του προέδρου της Εθνικής Γιώργου Ζανιά είναι μερικά απ' όσα έχουν ακουστεί.

Για τις υπόλοιπες θέσεις του υπουργικού συμβουλίου «παίζουν» διάφορα ονόματα. Τα σενάρια για αυτούς που θα παραμείνουν, αυτούς που θα αποχωρήσουν και τους νεοεισερχόμενους ποικίλλουν. Εντονα ακούγονται για υπουργοποίηση τα ονόματα των κυρίων Σπηλιωτόπουλου, Λοβέρδου, Κουμουτσάκου, ενώ επίσης έντονα φημολογείται ότι την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα θα δει ο νυν υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης - χωρίς ωστόσο να αποκλείεται την ύστατη στιγμή μια μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο.

Το σίγουρο είναι πως οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος με τον ανασχηματισμό θα θελήσουν να σηματοδοτήσουν μια νέα μεταμνημονιακή πολιτική, πάντα υπό το πρίσμα βέβαια των υποχρεώσεων που έχει ακόμη η χώρα και του στόχου διευθέτησης του χρέους το φθινόπωρο.