Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τα υπονοούμενα του Πάνου Σκουρλέτη, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, περί τηλεφωνικών υποκλοπών.


Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν υπόνοιες για ύπαρξη μηχανισμού υποκλοπών και παρακολούθησης των τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το τελευταίο διάστημα μιλάω με τον Αλέξη Τσίπρα και στα δεκα δευτερόλεπτα κόβεται η γραμμή. Δεν το λέω για να τρομάξουμε, το λέω για να είμαστε προσεκτικοί. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοί μας είναι αδίστακτοι» ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Τα λόγια του κ. Σκουρλέτη προκάλεσαν την οξύτατη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία έκανε λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες.

«Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού. Είναι προφανές πως "αδίστακτοι" είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν "καταγγελίες" χωρίς καμία βάση, με πρώτον τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας.

»Είναι φανερό ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπ' όψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει τον λόγο» δήλωσε η κυρία Βούλτεψη.

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποκλοπών και δήλωσε πως θα ζητήσει από τον κ. Σκουρλέτη να προσκομίσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του.