Η λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ και οι αποκρατικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Μετά το άτυπο δημοψήφισμα (σ.σ.: για την ΕΥΑΘ) -δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι- δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης;» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων (διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία, κι ο καθένας το αντιλαμβάνεται... Διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια...) πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ' όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα. Δεν νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού», πρόσθεσε ο κ. Κουκουλόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε, επίσης, ότι με τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος η χώρα απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και πως πλέον πρέπει «να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ