efimerides_03.jpg
Με μια ματιά όλα τα βασικά θέματα των πρώτων σελίδων των σημερινών (Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014) εφημερίδων:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Στον αέρα» η κατασκευή 16 σχολείων!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πρόγραμμα κατασκευής 16 σχολείων στη Θεσσαλονίκη, που θα κάλυπταν τις ανάγκες 6.000 μαθητών και θα ανεγείρονταν μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), επιστρέφει στο «σημείο μηδέν» και οι χιλιάδες μαθητές που θα εξυπηρετούσαν τα νέα διδακτήρια, θα παραμείνουν σε σχολεία διπλής βάρδιας, ενοικιαζόμενα καταστήματα και ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες διδασκαλίας.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Αυξήσεις πάνω από 65% στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Η εφημερίδα αναφέρεται στο πόρισμα επιτροπής που έχει στα χέρια του ο υφυπουργός Μεταφορών και προτείνει αύξηση του εισιτηρίου στο 1,1 €.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ψεύτης με απόφαση δικαστηρίου

Η εφημερίδα γράφει ότι "με απόφαση-καταπέλτη το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας καταδίκασε τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Πάγκαλο για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της εταιρίας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. που εκδίδει τη «δημοκρατία», επιδικάζοντας αποζημίωση 20.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον περίπου 8.000 ευρώ για τόκους και δικαστικά έξοδα".

ΕΘΝΟΣ: Εσπα..σαν τη μαφία των κονδυλίων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φάμπρικα με πλαστές εγγυητικές επιστολές από τράπεζες του εξωτερικού είχαν στήσει 6 εταιρείες οικονομικών συμβούλων. Τις χορηγούσαν έναντι αμοιβής σε επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα προγράμματα ΕΣΠΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο νέος χάρτης της Ευρώπης του... Πούτιν

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα σύνορα που «χάραξε» το επιτελείου του Ρώσου Προέδρου και πως επηρεάζεται η Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διώκουν για κομπίνα συνεργάτη του Τσίπρα
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα ήταν στενός σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, περιλαμβάνεται στους 17 κατηγορούμενους της δικογραφίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τι γυρεύει ο Κινέζος στον Πειραιά

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στρατηγικής σημασίας για τους Κινέζους το λιμάνι του Πειραιά, καθώς στόχος τους είναι, μέσω της Cosco, να καταστήσουν το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ έναν από τους πέντε μεγαλύτερους στην Ευρώπη".
ΕΣΤΙΑ: Κινέζοι επενδύουν, Έλληνες υπονομεύουν

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα οφέλη για την Ελλάδα από την όλη συνεργασία με τους Κινέζους είναι ανυπολόγιστα. Όπως γράφαμε και προ εξαετίας, η χώρα μας καθίσταται σταδιακά ένα από τα κύρια διαμετακομιστικά κέντρα στην Μεσόγειο. Αλλά οι υπονομευτές της οικονομίας επιμένουν. Ο,τι έκανε προ εξαετίας το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνει τώρα ο Σύριζα".

Η ΑΥΓΗ: Προοδευτική συμμαχία για τη σωτηρία του τόπου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις και τους πολίτες που έρχονται σε ρήξη με τα Μνημόνια και αναζητούν πολιτική διέξοδο για τη χώρα σε αριστερή, δημοκρατική, προοδευτική κατεύθυνση απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εισήγηση που εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Π.Γ. και θα αναπτύξει αύριο ο Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ε. του κόμματος".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Υπάρχει λύση για τα Ταμεία

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι μνημονιακές πολιτικές έχουν στερήσει από το ασφαλιστικό σύστημα περισσότερα από 33 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καλύψει την τεράστια «μαύρη τρύπα», που η ίδια δημιούργησε, με νέο «κούρεμα» σε συντάξεις και παροχές. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις, μακριά από μνημονιακές πρακτικές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ψήφος εμπιστοσύνης από την Κίνα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης τόσο στις μακροπρόθεσμες όσο και στις άμεσες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έστειλε χθες ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο ΟΑΣΘ αυξάνει την τιμή των εισιτηρίων

Η εφημερίδα θεωρεί σίγουρη και ενέργεια του Οργανισμού την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων των αστικών λεωφορείων την οποία προτείνει επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών.

Ο ΛΟΓΟΣ: Βουλιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταστροφικές απώλειες καταγράφουν τα ασφαλιστικά ταμεία που φτάνουν κοντά και στα 20 δις ευρώ. Οι απώλειες αυτές έχουν προκληθεί από την αύξηση της ανεργίας, την μείωση των μισθών, την εισφοροδιαφυγή, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και την κατάργηση κοινωνικών πόρων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις!

Η εφημερίδα αναφέρει "μαζική η χτεσινή συγκέντρωση εργαζομένων - συνταξιούχων στα Προπύλαια. Ακολούθησε μεγάλη πορεία προς τη Βουλή. Χιλιάδες διαδήλωσαν στέλνοντας το μήνυμα ότι θα υπερασπιστούν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις από τη νέα επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση και απαιτεί το κεφάλαιο".

ΤΑ ΝΕΑ: Πανελλαδικές 2014. Άπιαστες οι σχολές υψηλής ζήτησης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την άνοδο των βάσεων επιβεβαιώνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα. Οι περιζήτητες σχολές, όπως οι Ιατρικές, οι Νομικές, αλλά και τμήματα Στρατιωτικών, όπως της ΣΣΑΣ, εξελίσσονται σε άπιαστες, καθώς θα μπορούν να εισαχθούν σ΄αυτές μόνο οι άριστοι".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γονίδιο νικάει τα εμφράγματα

Η εφημερίδα επκαλείται ιατρική έρευνα σύμφωνα με την οποία, μεταλλάξεις στο συγκεκριμένο γονίδιο, πιστεύουν οι επιστήμονες, θα κρατήσει χαμηλά τα τριγλυκερίδια και κατά συνέπεια μακριά τον κίνδυνο εμφραγμάτων.

ESPRESSO: Γιατί τη σκότωσα

Η εφημερίδα αναφέρεται στην απολογία του νεαρού που δολοφόνησε την άστεγο.

Kontranews: Φύγετε από τη χώρα μας θα πούμε στην τρόικα. Και μετά θα αλλάξουμε μονομερώς τους όρους του χρέους για να γίνει βιώσιμο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο στίγμα για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα έρθει στην εξουσία, έδωσε από το Kontra και την εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Μάκη Κουρή ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Haircut σε δάνεια επιχειρήσεων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τη φράση «οι τράπεζες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό», κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης άνοιξε τον δρόμο για «κούρεμα» στα επιχειρηματικά δάνεια".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σχεδιασμός για κούρεμα επιχειρηματικών δανείων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κούρεμα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων θέτει στην ατζέντα των παρεμβάσεών του για την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης".