iroini_efoplistis_20140612_01.jpg
Άλλο ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ συνελήφθη και κρατείται.

Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα πρόκειται για Αλβανό υπήκοο στον οποίο είχε σταλεί μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου και είχε καταφέρει να διαφύγει.

Ο συλληφθείς παραδόθηκε αυτοβούλως.

Για την υπόθεση της ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη συλληφθεί 11 άτομα.

Πρόκειται για έξι Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη και για πέντε Τούρκους υπηκόους, που θα απολογηθούν την Τετάρτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των Ελλήνων εμπλεκομένων είναι ένας 40χρονος Έλληνας εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο γιος του.

Την Τετάρτη οι απολογίες

Προθεσμία για να απολογηθούν την  Τρίτη και την Τετάρτη, σε δύο ομάδες, πήραν οι 11 συλληφθέντες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση του λιμενικού σώματος σε δύο αποθήκες στην Αττική, με τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ., του ΣΔΟΕ και της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DΕΑ.

Από τις μεγαλύτερες ποσότητες που κατασχέθηκαν ποτέ

Σε περίπου 30 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αξία της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που κατέσχεσαν οι αρχές, μετά την επιχείρηση το βράδυ της Πέμπτης σε Κορωπί και Φιλοθέη.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- δήλωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκος Λαγκαδιανός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εκτίμηση των στελεχών της δίωξης νακρωτικών του Λιμενικού για την αξία της ποσότητας που κατασχέθηκε. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κατασχέθηκαν 1.133,420 κιλά ηρωίνης. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης των ναρκωτικών μετέφεραν την ηρωίνη σε αποθήκη σε περιοχή του Κορωπίου (την έφερναν από την Τουρκία σε συνεργασία με βαρώνο ναρκωτικών που έχει προβλήματα κίνησης και διευθύνει την παράνομη επιχείρησή του από αναπηρικό καροτσάκι) και τα συσκεύαζαν σε σάκους μαρμαρόσκονης προκειμένου να τα διακινήσουν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Κορωπί βρέθηκαν περίπου 500 κιλά, ενώ η υπόλοιπη ηρωίνη βρέθηκε στην οικία του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, στην οποία έφθασαν οι Αρχές αξιοποιώντας στοιχεία που απέσπασαν από τους πρώτους συλληφθέντες. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, βάρους άνω του 1 τόνου, καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμ.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή οχήματα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ.


Πηγή: ΑΜΠΕ