Τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Πέτερ Σόοφ συνάντησε χθες ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός.


Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την από κοινού ανάληψη δράσεων στον τομέα του τουρισμού. «Ήδη, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών έχει διπλασιαστεί και ευελπιστούμε ότι η επισκεψιμότητα θα επανέλθει στα υψηλά επίπεδα που γνωρίζαμε στο παρελθόν», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον Γερμανό πρέσβη ήταν και η δυνατότητα επενδύσεων στα επιχειρηματικά σχέδια του ΥΜΑΘ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σόοφ δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται τη Θεσσαλονίκη ενώ αποκάλυψε πως στο παρελθόν επισκέφτηκε δύο φορές τη Σιθωνία Χαλκιδικής. «Στον τομέα του τουρισμού, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις. Επιπλέον, είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα και σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες για να ξεπεράσει την κρίση, αν και είναι ορατά πλέον τα πρώτα σημάδια της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο πρέσβης της Γερμανίας.