Από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου 2014, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί το 8ο AMA SERVSIG - International Service Research Conference με θέμα «Το Μάρκετινγκ Υπηρεσιών στο Νέο Οικονομικό και Κοινωνικό Τοπίο». 


Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η επιστημονική έρευνα στο μάρκετινγκ υπηρεσιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατανόηση των σημερινών οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων καθώς και να οδηγήσει σε πρακτικές λύσεις οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών.

Το AMA SERVSIG αποτελεί ένα από τα δύο σημαντικότερα παγκόσμια συνέδρια στο Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στη χώρα μας συνέδριο του American Marketing Association.

Το AMA SERVSIG συγκεντρώνει ερευνητές/τριες από όλο τον κόσμο οι οποίοι/ες μελετούν τις υπηρεσίες από διαφορετικές οπτικές (π.χ. σχεδιασμό υπηρεσιών, μάρκετινγκ, εφοδιαστική αλυσίδα, διοίκηση λειτουργιών ) καθώς και τομείς υπηρεσιών (π.χ. ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τραπεζικές υπηρεσίες, υπηρεσίες υγείας, δημόσιες υπηρεσίες, τουριστικές και αθλητικές υπηρεσίες). Το συνέδριο χαρακτηρίζεται από την παρουσία και συμμετοχή της «ακαδημαϊκής ελίτ» στο χώρο των υπηρεσιών ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων φέτος θα ξεπεράσει κατά πολύ τα προηγούμενα AMA SERVSIGs (περισσότεροι από 250 σύνεδροι).

Σημαντικοί ομιλητές θα λάβουν μέρος, όπως οι: Νέλλυ Τζάκου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, δρ Christian Grönroos, καθηγητής Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και Μάρκετινγκ Σχέσεων στο Hanken School of Economics της Φινλανδίας, Αγγέλα Βαρελά, γενική διευθύντρια για την προώθηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Chiara Ravara, sales & marketing executive της Ryanair Ltd. από την Ιρλανδία.

Πρόεδρος του συνεδρίου AMA SERVSIG 2014 είναι η δρ Τσιότσου Ροδούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, ενώ χορηγοί του είναι το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Aegean Airlines (επίσημος αερομεταφορέας).

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.servsig2014.uom.gr ενώ για άμεση ενημέρωση όλων των εξελίξεων μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του στο Facebook https://www.facebook.com/AMAservsig2014 και στο Linkedin http://www.linkedin.com/groups/AMA-SERVSIG-2014-4839032.