Στην ορκωμοσία των 30 νέων υπαστυνόμων Β΄ που αποφοίτησαν από το τμήμα επαγγελματικής μετεκπαίδευσης ανθυπαστυνόμων της σχολής επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας, παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός.


Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ορφανός επισήμανε πως η προστασία του πολίτη αποτελεί προτεραιότητα για μια δημοκρατική κοινωνία.

«Να του παρέχετε ασφάλεια, τη δυνατότητα να ασκεί τα δικαιώματά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να είστε πάντα εκείνοι στους οποίους θα προσφεύγει ο πολίτης για βοήθεια», είπε απευθυνόμενος στους νέους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τους κάλεσε να συμβάλουν ενεργά στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Το ξίφος που παραλαμβάνετε μη θεωρήσετε ότι είναι το ξίφος της εξουσίας αλλά είναι για να ανοίγετε δρόμο για τον Έλληνα πολίτη. Κι αυτό ως κυρίαρχο στοιχείο να το έχετε στη σκέψη σας. Θα χρειαστεί να είστε σκληροί και αποφασιστικοί, όμως αυτό δεν αναιρεί τον κυρίαρχο ρόλο σας», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της σχολής, αστυνομικός υποδιευθυντής Διονύσης Κούγκας υπογράμμισε πως η κοινωνία θέλει τον αστυνομικό, ηθικό και αποτελεσματικό. «Μην ξεχνάτε ότι την καλή φήμη την κατακτά κανείς σταδιακά αλλά αργά και σταθερά, με υπομονή και επιμονή. Όμως την κακή φήμη, την αποκτά με ένα μόνο σφάλμα, ένα υπηρεσιακό ολίσθημα, ένα ηθικό ατόπημα», σημείωσε και επισήμανε πως η αρχή της νομιμότητας αποτελεί το πρωταρχικό στοιχείο της δημοκρατίας και της ευνομούμενης πολιτείας.