Ο Σύνδεσμος των “Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης” υποδέχεται την παγκόσμια ημέρα μουσικής και τη λήξη της περιόδου 2013 - 2014 με ένα gala κλασικής μουσικής.

Στο γκαλά συμμετέχουν το μουσικό σύνολο Orpheus Soloists, η Χορωδία της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση, οι βραβευθέντες του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου Orpheus Soloists και οι νέοι ταλαντούχοι σολίστ Άσπα Θεοχάρη (κλασικό τραγούδι), Αιμιλία Γκασπαριάν (βιολί) και Δέσποινα Τυριτίδου (πιάνο).

Οι Orpheus Soloists, τιμώμενο σύνολο για το έτος 2013 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της χώρας μας. Ολοκληρώνουν τη σειρά εκδηλώσεών τους στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων από την ίδρυσή τους (2003-2013) με τη συναυλία των βραβευθέντων του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου «Orpheus Soloists».

Η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε. ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Τα μέλη της είναι κυρίως καθηγητές μουσικής αλλά και έμπειροι ερασιτέχνες. Σκοπός της χορωδίας είναι η μελέτη και παρουσίαση σημαντικών χορωδιακών έργων διαφόρων εποχών, αλλά και η μελέτη και προβολή του χορωδιακού έργου σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα από την περίοδο του μπαρόκ μέχρι τις μέρες μας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ημέρα Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, και ώρα 8.30μ.μ. 

Η είσοδος στο γκαλά είναι ελεύθερη για το κοινό.