Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ειδικά μέτρα θα λάβει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων στα οδικά δίκτυα από και προς τα αστικά κέντρα. 

Επί ποδός θα βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων και μέσων που διαθέτει τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς κόμβους στις εξόδους και εισόδους της πόλης της Θεσσαλονίκης. 

Τροχονόμοι θα τοποθετηθούν σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους της πόλης, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία. 
Τα ειδικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις, ήτοι την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους κ.λ.π. 

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται τόσο σε εμφανείς θέσεις, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, όσο και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων. 

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, να μην επιχειρούν επικίνδυνες - αντικανονικές προσπεράσεις και να χρησιμοποιούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος οι δικυκλιστές.

Τα μέτρα για τα φορτηγά

Τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου που ισχύουν σε τμήματα των Εθνικών Οδών του Νομού Θεσσαλονίκης και έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την περιστολή των τροχαίων ατυχημάτων αφορούν: 

α. Την Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014, ώρες 16.00 έως 22.00 και το Σάββατο 07 Ιουνίου 2014, ώρες 08.00- 13.00: 
  • Στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ αυτής, 


β. Τη Δευτέρα 09 Ιουνίου 2014, ώρες 16.00 έως 23.00: 
  • Στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από το 34ο χλμ αυτής μέχρι την αερογέφυρα της Θέρμης. 

Την Κυριακή 

Την Κυριακή 08 Ιουνίου 2014 δε θα ισχύουν απαγορεύσεις, ωστόσο λόγω της πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Νίκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 11 π.μ. της Κυριακής 8 Ιουνίου έως τις 5 μ.μ., θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφ. Νίκης του δήμου Θεσσαλονίκης, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου. 

Οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις πινακίδες σήμανσης και να προσαρμόζουν ανάλογα την ταχύτητα των οχημάτων τους περιμετρικά των οδών της Λεωφ. Νίκης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. 

3. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Δ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. 


Σχόλια