Με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014) εφημερίδων. Αναλυτικά:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Στο σκαμνί»12 αστυνομικοί
Με το θέμα της διαφθοράς ασχολείται η εφημερίδα. Αναφέρεται στη δίκη των επτά αστυνομικών που φέρονται ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, την υπόθεση πέντε αστυνομικών που υπηρετούσαν στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας κι απολογήθηκαν στον ανακριτή κατηγορούμενοι ότι «έστησαν» υπόθεση σε βάρος συναδέλφων τους και υποστηρίζει ότι η διαφθορά «ζει και βασιλεύει».

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Με C-130 μετέφεραν εκατομμύρια
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, στις 14 και 15 Ιουνίου 2014, γέμισαν τα ΑΤΜ των τραπεζών και επικαλείται δηλώσεις του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, που έλεγε ότι έτρεμε με ποιο νόμισμα θα... ξυπνούσε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ακρως απόρρητο. Σχέδιο για εισβολή στη Θράκη
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πρόσφατο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», με θέμα τις παραβιάσεις των Τούρκων, είχε αναφερθεί η πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου να θέσει το θέμα στον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα ζητώντας του να μεταφέρει τις απόψεις του στον υπουργό του Αχμέτ Νταβούτογλου".

ΕΘΝΟΣ: Ολο το σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναδιανομή του πακέτου των αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, φέρνει το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η χώρα διαιρείται σε τρεις ζώνες και οι επιδοτήσεις θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία. Οσοι αποκτήσουν τον τίτλο του «πράσινου» αγρότη θα κερδίσουν 3.5 δισ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Νο1 κίνδυνος τα εξωγήινα υπερόπλα»!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία «άγνωστη» αμερικανική έκθεση επιβεβαιώνει τον Γεώργιο Γκιόλβα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη. «Διορθώστε την αδικία στις κρατήσεις των συντάξεων»
Η εφημερίδα γράφει ότι "με γνωμοδότησή του προς το υπουργείο Εργασίας ζητάει ο υπολογισμός των κρατήσεων ασθενείας 4% να γίνεται με τις τρέχουσες αποδοχές και όχι με τις αυξημένες του 2009. Οφελος από 25 έως και 546 ευρώ ετησίως για τους συνταξιούχους εάν υιοθετηθεί η εισήγηση του Συνηγόρου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τις «καθάρισαν» Αρειος Πάγος και ΜΑΤ
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αρειος Πάγος «άδειασε» τις καθαρίστριες δικαιώνοντας το υπουργείο Οικονομικών, ενώ τα ΜΑΤ επιτέθηκαν βίαια εναντίον τους άλλη μία φορά. Αυτή τη φορά θύματα ξυλοδαρμού και φωτορεπόρτερ και πολίτες. Ενοχλημένος ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, που ζήτησε την απομάκρυνση των ΜΑΤ από το υπουργείο και συνάντηση με τις καθαρίστριες. Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ΕΔΕ για το βίντεο που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να χτυπάει πισώπλατα καθαρίστρια στο κεφάλι".

ΕΣΤΙΑ: Δραστική μείωσις συντελεστών φόρου
Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι ώρα να μειωθούν δραστικά όλοι οι συντελεστές φόρου. Στην φορολογία εισοδήματος, στην φορολογία επιχειρηματικών κερδών, στον Φόρο Προστιθεμένης Αξίας (ΦΠΑ), στην φορολογία καυσίμων, στον φόρο ακινήτων".

Η ΑΥΓΗ: Επιστροφή στην... ανάπτυξη!
Η εφημερίδα σημειώνει "ξυλοδαρμός και τραυματισμοί καθαριστριών μπροστά στο υπ. Οικονομικών. «Καθαρίζει» ο Αρειος Πάγος για την κυβέρνηση. Εξυπηρέτηση συμφερόντων καταγγέλλουν δικαστές και εισαγγελείς. Εναρξη «ομαδικών απολύσεων» από τη Χαλυβουργία Ελλάδος. Στον αέρα εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ. Εκρηξη ανεργίας στο 27,8% το πρώτο τρίμηνο. Μισό ΑΕΠ τα κόκκινα δάνεια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ντροπή!
Η εφημερίδα γράφει "με τον πιο άγριο τρόπο έδειξε τις διαθέσεις του το νέο πολιτικό προσωπικό προς τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από τους άνδρες των ΜΑΤ αμέσως μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που «νομιμοποιεί» τις απολύσεις τους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Παράταση» στη διαφωνία υπουργών
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην «παράταση» θα κριθεί τελικώς η διαφωνία μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για τον τελικό αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που μετά την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας θα έπρεπε, μέχρι την Κυριακή να οδηγηθούν σε απόλυση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τζάμπα ο φόρος στο πετρέλαιο
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι άδικα έγιναν τόσες θυσίες, αφού μειώθηκε η κατανάλωση και χάθηκαν 300 εκ. ευρώ. Υποστηρίζει ότι το θέμα θα τεθεί στην τρόικα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Ανεργία γένους θηλυκού
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ανεργία στη χώρα μας, φθάνοντας στο 27,8%, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, αν και παρατηρείται μία ήπια βελτίωσης της απασχόλησης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς κορυφώνεται η προετοιμασία του συλλαλητηρίου για το Ασφαλιστικό, την Πέμπτη 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή εργατικών συνδικάτων και συνταξιουχικών οργανώσεων".

ΤΑ ΝΕΑ: Μπήκαν με το δεξί αλλά... Ξεκίνησαν με το αριστερό
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τριβές κορυφής -με επίκεντρο τις απολύσεις στα πανεπιστήμια- προκαλούν οι προσπάθειες του ΠαΣοΚ αλλά και υπουργών της ΝΔ να στρίψουν προς τα αριστερά το τιμόνι της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χάπι νικά όλους τους καρκίνους μια για πάντα
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη νίκη κατά του καρκίνου, καθώς Το νέο χάπι, κατάφερε σε πειράματα να νικήσει τη νόσο, αλλά και να την εμπόδισε να ξαναεμφανιστεί. Προσθέτει πως εάν εγκριθεί το χάπι, μπορεί να είναι άμεσα διαθέσιμο καθώς οι ουσία χρησιμοποιείται ήδη κατά της λευχαιμίας.

ESPRESSO: Μούμια στο Παγκράτι
Η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση της 49χρονης χημικού που ζούσε με το πτώμα της μητέρας της.

Kontranews: Εκλογικός συναγερμός από τον Αλέξη. Οχι άλλους Τσιριμώκους και αποστάτες
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κατάσταση συναγερμού έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που οδηγούν αναπόφευκτα σε εθνικές εκλογές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Οι φόροι στα ακίνητα διώχνουν επενδυτές
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«βόμβες» κατά τεχνητής υπερφορολόγησης της ακίνητης περιουσίας εξαιτίας των πλαστών αντικειμενικών αξιών, εκτοξεύει η Τράπεζα της Ελλάδος στη Νομισματική Εκθεση που παρουσίασε χθες. Η ΤτΕ τονίζει ότι η φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων έχει συμβάλει κατά ένα μέρος στην κρίση που περνά η κτηματαγορά, καθώς αποθαρρύνονται οι επενδυτές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η διαχείριση των δανείων επισπεύδει την ανάκαμψη
Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκκληση στο τραπεζικό σύστημα να παίξει καθοριστικό ρόλο και να λάβει γενναίες πρωτοβουλίες στη στήριξη πραγματικά βιώσιμων επιχειρήσεων, νέων και παλαιών, στην προώθηση συγχωνεύσεων και στην αναδιάταξη των επιχειρηματικών κλάδων απευθύνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μέσω της έκθεσης για τη νομισματική πολιτική που υπέβαλε στο Κοινοβούλιο".