Έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος συνεργού του καθώς επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο δώδεκα 12 αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια. 


Χθες το πρωί αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών εντόπισαν σε αγροτικές οδούς του Πολύκαστρου Κιλκίς με κατεύθυνση προς τα σύνορα της χώρας τον 32χρονο διακινητή και τους δώδεκα μετανάστες. 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, ενεργώντας καθ’ υπόδειξη του δεύτερου διακινητή, έφτασαν με τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου αφού προμηθεύτηκαν εισιτήρια από σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό το Πολύκαστρο Κιλκίς. 
Στη διαδρομή επιβιβάστηκε και ο 32χρονος άντρας, ο οποίος αρχικά τους συνόδευσε και μετά την αποβίβασή τους, τους οδήγησε, πεζή, προς τα σύνορα. 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι μετανάστες θα κατέβαλλαν (300) ευρώ έκαστος κατά την άφιξή τους στον τελικό τους προορισμό, σε χώρα της Ευρώπης. 

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε o 32χρονος για τις συνεννοήσεις του. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.