Συνεδρίασε η Σύγκλητος του ΑΠΘ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας και την έναρξη της διαδικασίας κινητικότητας για 600 διοικητικούς υπαλλήλους.

Με σημερινή απόφασή της διαπιστώνει ότι οι θέσεις που διατίθενται στο ΑΠΘ στο πλαίσιο της κινητικότητας σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες του ιδρύματος και δεν αποκαθιστούν τη βλάβη που υπέστη από την απομάκρυνση των υπαλλήλων του.

Επίσης η Σύγκλητος κάνει λόγο για μη τήρηση των συμφωνηθέτων μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των πανεπιστημίων τον Δεκέμβριο του 2013.

Η μέχρι τώρα εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, αναφέρει η απόφαση της Συγκλήτου, έγινε χωρίς αξιολόγηση των διοικητικών δομών των πανεπιστημίων, κάτι που παραδέχτηκε και ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατόπιν αυτών η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητά από το υπουργείο Παιδείας την επανεκκίνηση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας σε νέες βάσεις, με επαναφορά των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις τους και στη συνέχεια την αξιολόγηση των διοικητικών δομών των πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της αναλογικότητας.