efimerides_03.jpg
Με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014) εφημερίδων:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 22 τρόπου για να ρυθμίσετε τα «κόκκινα δάνεια»

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, δόθηκε το «πράσινο φως» από την Τράπεζα της Ελλάδος για την αλλαγή του πλαισίου που προβλέπεται για τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων, μεταξύ των οποίων και το «κούρεμα» της οφειλής. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Έκλεισαν 2.000 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Η εφημερίδα αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, για τη διαγραφή επιχειρήσεων από τα μητρώα του.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χάος στην κυβέρνηση

Η εφημερίδα γράφει ότι "διορισμούς τους οποίους ανακαλεί στη συνέχεια κάνει η κυβέρνηση, προκαλώντας ένα κομφούζιο στο οικονομικό επιτελείο στο παρά πέντε του Eurogroup"

ΕΘΝΟΣ: Η απόφαση για τα «κόκκινα» δάνεια

Η εφημερίδα σημειώνει "νόμος του κράτους είναι από χθες οι 22 ενιαίοι κανόνες που καθορίζουν τον τρόπο ρύθμισης όλων των «κόκκινων» δανείων που έχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και τα οποία ξεπέρασαν τα 80 δισ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιοι Πατέρες: «Η Βουλγαρία καταστρέφεται ...και η Ρωσία κατέρχεται εις Κωνσταντινούπολιν»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία άγνωστη προφητεία της Εκκλησίας μας που αποκτά δραματική επικαιρότητα μετά την πτώση της βουλγαρικής κυβέρνησης λόγω του «πολέμου των αγωγών»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ενταξη-εξπρές στο σχέδιο πόλης. Λύση για οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Η εφημερίδα σημειώνει "οριστική διευθέτηση για τους 550 συνεταιρισμούς με τη δημιουργία «Τράπεζας Γης» και τη μεταφορά συντελεστών δόμησης. Δυνατότητα ιδιωτικής πολεοδόμησης σε οικισμούς με αρτιότητες από 500 τετραγωνικά μέτρα. Ευνοϊκότερο καθεστώς για εισφορές σε γη και χρήμα για τα «μεσαία» οικόπεδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στον αέρα οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λύση για ελάχιστους από τους 550 οικοδομικούς συνεταιρισμούς, που διαθέτουν εκτάσεις εντός ή εκτός Αττικής, προβλέπει νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή".

ΕΣΤΙΑ: Δύο χρόνια Πρωθυπουργός

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το γεγονός λοιπόν ότι υπό τις συνθήκες αυτές κυβερνά επι διετία ο κ. Σαμαράς, αποτρέποντας τους κινδύνους και απομακρύνοντας την χώρα από την κρίση, είναι όντως πολιτικός άθλος".

Η ΑΥΓΗ: Σώζουν τα δάνεια παίρνουν τα σπίτια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον δρόμο για έξωση των δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς τις τράπεζες και τελικά τον εκπλειστηριασμό των σπιτιών ανοίγει ρύθμιση-πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τα «κόκκινα δάνεια», που αισίως έφθασαν τα 84 δισ. ευρώ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τι να κάνουμε;». Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Μαΐου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην Κουμουνδούρου έχει ανοίξει η συζήτηση για το σήμερα και το αύριο του κόμματος. Εν όψει της συνεδρίασης της Κ.Ε. το Σαββατοκύριακο, 53 στελέχη κατέθεσαν κοινό κείμενο θέσεων, όπου θίγονται ζητήματα στρατηγικής και τακτικής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Πειραιάς πρώτο λιμάνι στη Μεσόγειο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ""τις προοπτικές εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα, μέσω περαιτέρω επενδύσεων, αναδεικνύει με άρθρο του στην «Κ» ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, που από αύριο πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η συμφωνία των επτά σημείων.

Η εφημερίδα αναφέρεται στη συμφωνία Τζιτζικώστα – Μπουτάρη, για τη διεκδίκηση λύσεων σε προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΛΟΓΟΣ: Αδυναμία πληρωμής εισφορών των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σύσσωμοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην καταβολή των δόσεων που περιλαμβάνονται στη ρύθμιση «Νέα Αρχή» με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατάσχεση και δήμευση της περιουσίας τους από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι αύριο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό

Η εφημερίδα αναφέρει "με εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις μέχρι την τελευταία ώρα, συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις προετοιμάζουν το συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, αύριο, Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια".

ΤΑ ΝΕΑ: Μπόνους στα αυθαίρετα για ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπόνους το μισό πρόστιμο προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά και να θωρακιστούν στατικά τα αυθαίρετα πρόκειται να δοθεί μέσα στο καλοκαίρι, καθώς εκκρεμεί μόνον η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης".

ESPRESSO: Άστεγη θυσία στον Εωσφόρο

Η εφημερίδα αναφέρεται στην εξιχνίαση εγκλήματος στην Αθήνα, με θύμα άστεγη και δράστη νεαρό που δηλώνει σατανιστής.

Kontranews: Βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κουβεντιάζουν με ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ανοιχτή γραμμή με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται το τελευταίο διάστημα βουλευτές και της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βουτιά» στο κόστος δανεισμού

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με επιταχυνόμενο ρυθμό συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στο βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού της χώρας, καθώς στη χθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας το επιτόκιο έσπασε το «φράγμα» του 2% και «προσγειώθηκε» στο 1,80%".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Το νέο πλαίσιο ρύθμισης κόκκινων δανείων 70 δισ.

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τάξη σε «κόκκινα» δάνεια ύψους 70 δισ. ευρώ επιχειρεί να βάλει η Τράπεζα της Ελλάδος, θέτοντας το «πλαίσιο εποπτικών υποχρεώσεων για τη διαχείριση των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων»".