Για κοινό στόχο και για συνέχιση της προσπάθειας εδραίωσης του ΥΜΑΘ στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας, που άρχισε με την ανασύστασή του, έκαναν λόγο, σήμερα,
κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, ο απερχόμενος υπουργός Θόδωρος Καράογλου και ο νέος, Γιώργος Ορφανός.

Ο κ. Ορφανός, επισήμανε ότι η θητεία του Θεόδωρου Καράογλου απέδειξε τις δυνατότητες που έχει το ΥΜΑΘ και τόνισε πως το βάρος στη θητεία του θα το ρίξει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των απλών πολιτών.

«Πλέον κεντρικός στόχος της χώρας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής κυρίως εκείνων που έχουν ανάγκη», είπε.

Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής υπογράμμισε τις δυνατότητες των τριών κεντρικών λιμανιών, του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και της ενέργειας. Δήλωσε πως «το ΥΜΑΘ πρέπει να έχει προωθητικό ρόλο προς τα βόρεια κι όχι προς τα νότια».

Παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο κ. Ορφανός επέμεινε ότι «οι εκλογές τελείωσαν. Ο λαός μίλησε, έχουμε ηγεσίες σε όλες τις περιφέρειες και θα είμαστε συνεργάτες όπως και με Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τους Δήμους. Οι εκλογικές μάχες αφορούν στο πριν, σήμερα έχουμε μπροστά μας μόνο συνεργασίες», υπογράμμισε.

Ο απερχόμενος υπουργός έκανε λόγο για το κλείσιμο ενός κύκλου και το άνοιγμα νέου. Όπως είπε, «καταθέσαμε την ψυχή μας, δουλέψαμε σκληρά, δεν παραλάβαμε τίποτα, έπρεπε να το στήσουμε από την αρχή». Δήλωσε περήφανος που παραδίδει ένα υπουργείο το οποίο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως αναπτυξιακό εργαλείο για τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε την επεξεργασία 314 επενδυτικών σχεδίων, προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, τον έλεγχο της αγοράς βιομηχανικών προϊόντων, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, τη συγχώνευση ΔΕΘ - Helexpo («διορθώνοντας ένα σφάλμα 15 ετών», όπως είπε), τουριστικά και επιχειρηματικά φόρουμ, συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προστασία Θερμαϊκού κτλ.
Όπως πρόσθεσε, αισθάνεται χαρμολύπη: «Λύπη γιατί κλείνει ένας κύκλος. Δε γονατίζω, δε σκύβω το κεφάλι, είμαι εδώ, είμαι δυνατός και συνεχίζω να δίνω τη μάχη. Χαρά γιατί παραδίδω σε έναν πολύ καλό φίλο, άξιο, ικανό, εργατικό θα συνεχίσει την προσπάθεια και θα φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε ακόμη και τους διαδηλωτές επειδή όταν κατέληγαν οι πορείες τους στο Διοικητήριο ήταν αξιοπρεπείς και σεβάστηκαν και το θεσμό του υπουργού και στο ιστορικό κτήριο.