Τη διαβεβαίωση ότι το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί παρά τις δικαστικές προσφυγές και τα όποια άλλα εμπόδια έδωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.


Στο περιθώριο της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας των δημάρχων για το Δυτικό Προαστιακό της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι επίκειται έκδοση απόφασης του ΣτΕ που ανοίγει το δρόμο για να προχωρήσουν οι εργασίες στο σταθμό της Βενιζέλου, που είχαν μπλοκάρει εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι «το μέτωπο της σήραγγας είναι πεντακάθαρο από τη νέα Ελβετία έως το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Θα διεξάγονται εργασίες και στη Βενιζέλου και στη Βούλγαρη και δεν πρόκειται οι δικαστικές προσφυγές να επηρεάσουν τις εργασίες», υποστήριξε και κατέληξε με την υπόσχεσή ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στις προθεσμίες που έχει δώσει η κοινοπραξία.

Και νέα προσφυγή στο ΣτΕ από το δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που ήταν παρών στην ίδια εκδήλωση, γνωστοποίησε ότι την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε νέα προσφυγή στο ΣτΕ για το θέμα των αρχαιοτήτων σημειώνοντας ότι δεν τον ικανοποιεί η προηγούμενη απόφαση. Όπως είπε, η προηγούμενη απόφαση δε διασφαλίζει τα αρχαιολογικά ευρήματα της Βενιζέλου και υποστήριξε ότι η εμπλοκή στο σταθμό της Βενιζέλου δεν επηρεάζει τις εργασίες στο υπόλοιπο έργο του Μετρό.