Στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία τους, ενόψει της λήξης προθεσμίας της διαθεσιμότητας. Συγκεντρώσεις αύριο στην Αθήνα, Πέμπτη και Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.


Τριήμερο κινητοποιήσεων αποφάσισε σε συνέλευσή του ο σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία τους από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, ενόψει της λήξης προθεσμίας της διαθεσιμότητας την Κυριακή 15 Ιουνίου για περίπου 400 υπαλλήλους σε ΑΕΙ σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Κουρμούλη, στο ΑΠΘ 20-25 άτομα κινδυνεύουν να απολυθούν, εάν μέχρι την Κυριακή δεν υπάρξει από το υπουργείο πρόσκληση για την κινητικότητά τους.

Οι υπάλληλοι του ΑΠΘ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο στην Αθήνα, μαζί με τα εφτά ακαδημαϊκά ιδρύματα που θίγονται από την διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, την Πέμπτη στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο Διοίκησης και θα ζητήσουν από τη Σύγκλητο να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος, σε ένδειξη συμπαράστασης. 

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν πάλι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο Διοίκησης από τις 7 το πρωί.