Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, που στα νότια πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το θερμοκρασία θα δείξει από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ στα νότια. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και αργότερα πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.