Ένας 52χρονος κρύβεται πίσω από την αποπλάνηση πέντε ανήλικων κοριτσιών στην Πτολεμαΐδα. Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της αποπλάνησης
ανηλίκου και της αντίστασης ενώ περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα, ηλικίας 28 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε, ύστερα από πρόσφατες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 52χρονος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε η εμπλοκή του σε ακόμη δύο παρόμοιες περιπτώσεις ασέλγειας ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, ο 52χρονος εντοπίστηκε σε σπίτι, στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, ενώ προέβαλε σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες μνήμης, δύο συσκευές αποθήκευσης αρχείων (usb sticks) και δέκα ψηφιακοί δίσκοι (dvd's).

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε ο 52χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, παιδικά αντικείμενα και παιχνίδια.

Ο 52χρονος, καθώς και τα δύο άτομα, που συνελήφθησαν για υπόθαλψη εγκληματία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Την αστυνομική έρευνα και προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το τμήμα ασφαλείας Πτολεμαΐδας.