Εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 33 περιπτώσεις απάτης από 49χρονη Ελληνίδα σε βάρος ηλικιωμένων.


Η 49χρονη συνελήφθη επ' αυτοφώρω χθες στην Καλαμαριά από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ να προσπαθεί να εξαπατήσει έναν 69χρονο.

Από την έρευνα προέκυψε πως η 49χρονη επισκεπτόταν ηλικιωμένα άτομα στο σπίτι τους και παριστάνοντας είτε την εκπρόσωπο Πατριαρχείου, είτε επικαλούμενη τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα και τη συνεργασία της με επιφανή πρόσωπα, αποσπούσε ή αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Συγκεκριμένα, ενημέρωνε ψευδώς τους ηλικιωμένους ότι είχαν κερδίσει σε κλήρωση ("κλήρωση κλειδαρίθμων") είτε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, είτε μηνιαία οικονομική βοήθεια 800 ευρώ, τα οποία, όμως, για να τους καταβληθούν, έπρεπε ως προϋπόθεση να επιδεικνύουν στην 49χρονη τιμαλφή που να αποδεικνύουν την πίστη τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μάλιστα, προκειμένου να γίνεται πειστική, παρέδιδε τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές στις οποίες συμπλήρωνε το ποσό των 6.000 ευρώ και τον υποτιθέμενο τυχερό αριθμό.

Με τον παραπάνω τρόπο αφαιρούσε κοσμήματα και χρηματικά ποσά είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε ακόμα και με βία.

Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, ζητούσε από τους ηλικιωμένους να της παραδίδουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με το πρόσχημα ελέγχου τυχόν ταύτισης του σειριακού αριθμού με δήθεν τυχερό αριθμό, και αντί αυτών τους επέστρεφε τεχνηέντως πλαστά χαρτονομίσματα.

Συνολικά, η συλληφθείσα, από το Μάρτιο του 2012, στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Σερρών, κατάφερε να αποσπάσει 11.530 ευρώ και τιμαλφή συνολικής αξίας 43.500 ευρώ περίπου.

Στην κατοχή της, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Έντεκα (11) τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές των ΕΛ.ΤΑ.,
  • Τριάντα οκτώ (38) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας,
  • Δύο έγγραφα που φαίνονταν ως προερχόμενα από Εκκλησιαστικές Αρχές,
  • Πλήθος πλαστών εγγράφων ως προερχόμενα από Υπουργείο και από Εκκλησιαστική Αρχή,
  • Μπλοκ αποδείξεων που είχαν τη σφραγίδα ιδρύματος για παιδιά με αναπηρία.
Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ληστείας, κλοπής, κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Η 49χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.