Με τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινούν και φέτος οι εκδηλώσεις του 3ου Thessaloniki Pride –Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, που διοργανώνονται από τις οργανώσεις HOMOphonia (Συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονίκης) και ΑΜΚΟ Thessaloniki Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης.


Οι φετινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουνίου έχουν σύνθημα «Ώρα για Μας», εντάσσονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και είναι αφιερωμένες στη νέα γενιά. 

Με βάση τον κεντρικό αυτόν άξονα οι επιμέρους θεματικές της διοργάνωσης αναφέρονται στην ισότιμη μεταχείριση στην εκπαίδευση, στον παιδικό εκφοβισμό, στα παιδιά ομόφυλων γονέων κ.λπ. 

Στο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: καλλιτεχνικές δράσεις – θέατρο, εκθέσεις, δημόσιος διάλογος – Pride Forum, η μεγάλη παρέλαση το Σάββατο 21 Ιουνίου στο ιστορικό κέντρο της πόλης (με εκκίνηση στις 19.30 από την πλ. Λευκού Πύργου), υπαίθρια πάρτι και συναυλίες, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διεκδίκηση. 

«Με την κοινωνία έτοιμη να δεχθεί τη διαφορετικότητα κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά. Μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις του 1ου και του 2ου Thessaloniki Pride συνεχίζουμε φέτος για τρίτη χρονιά να στηρίζουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική έκφραση της πόλης ανοιχτή σε όλους και σε όλες η οποία, εκτός από την πολύ σημαντική κοινωνική της διάσταση, μπορεί να ενισχύσει τη διεθνοποίηση της Θεσσαλονίκης και να βοηθήσει στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας. 


Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα παρακάτω links: 
www.thessalonikipride.gr
www.fb.com/ThessalonikiPride
contact@thessalonikipride.com