treno_emporiko_02.jpg
Το Σεπτέμβριο του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό σταθμό, έκτασης 6 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Αυτό ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Θεοφανόπουλο.

«Η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό σταθμό είναι έργο πνοής, όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς καθιστά τη Θεσσαλονίκη κόμβο του διαμετακομιστικού εμπορίου προς τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Υπογράμμισε ότι γίνονται συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να επιταχυνθεί η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε να είναι το πρώτο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου.

Και ο πρόεδρος του ΟΣΕ χαρακτήρισε τη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό σταθμό έργο ύψιστης σημασίας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς, όπως είπε, θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες του λιμανιού και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.