Τεράστια ποσότητα 2,120 τόνων ηρωίνης κατασχέθηκε μέσα σε 10 ημέρες από στελέχη του λιμενικού σώματος, με τη συνδρομή της ασφάλειας. Κατά την επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, συνελήφθησαν 14 άτομα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «ενδεχομένως και παγκοσμίως», ενώ μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για την επιτυχία της επιχείρησης. 

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε δεύτερη επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης νέας μεγάλης ποσότητας ηρωίνης 986,600 κιλών. Η έρευνα έγινε υπό την συνεχή εποπτεία των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών, από τα στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ομοσπονδιακό Γραφείο στην Αθήνα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA). 


Μεταξύ των συλληφθέντων είναι το ενδεκαμελές πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» σημαίας Τόγκο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Βλήχα της Ελευσίνας και είναι το πλοίο το οποίο μετέφερε την ποσότητα ηρωίνης από τα διεθνή ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Πακιστάν, καθώς και την ποσότητα του ενός τόνου και 133,420 κιλών ηρωίνης, που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί στις 12 Ιουνίου σε αποθήκη στο Κορωπί. Και στην περίπτωση αυτή, η ηρωίνη τοποθετήθηκε σε φορτηγό κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ, το οποίο και την μετέφερε σε αποθήκη στην περιοχή Λαμπρίκα Κορωπίου. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη των υπηρεσιών που μετείχαν στην επιχείρηση παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντόπισαν και κατάσχεσαν την ηρωίνη.

Αναφορικά με τους συλληφθέντες, πρόκειται για συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων 12 αλλοδαποί. Ένας εκ των συλληφθέντων, είναι εκείνος που επεχείρησε να παραλάβει το ήδη κατασχεμένο φορτηγό όχημα, που είχε εντοπιστεί σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή Σχιστό Ασπροπύργου και χρησιμοποιούνταν για την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κατασχέθηκαν η ναρκωτική ουσία και το εμπλεκόμενο δεξαμενόπλοιο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα. 

Σε δηλώσεις για την επιχείρηση ο υπουργός Ναυτιλίας θέλησε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον υπουργό «οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν». Όπως ανέφερε οι έρευνες συνεχίζονται «και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την πολύ μεγάλη υπόθεση και πολύ μεγάλη επιτυχία».