makedonia_02.jpg

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Δεν απέφερε καρπούς η επικοινωνία της εκπροσώπου της εργοδοσίας στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε., Βίκυς Σουλοπούλου, με τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας, Γιάννη Ρήγα…

 

Όπως γνωστοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΜ-Θ, αυτό που είναι δυνατό να γίνει, είναι να δοθεί, στους εργαζόμενους, ένα ποσό της τάξης των 150 ευρώ ως την Παρασκευή (τους οφείλονται τρεις μισθοί). Η κ. Σουλοπούλου γνωστοποίησε, για άλλη μία φορά, πως λύση στο πρόβλημα με τη μισθοδοσία αναμένεται στα τέλη Ιουνίου, με την εκταμίευση δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς, όταν και θα βρεθούν χρήματα και για τους εργαζόμενους, αλλά και για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της εταιρίας (αποζημιώσεις απολυμένων, δεδουλευμένα αυτών που αποχώρησαν εθελουσίως, χρωστούμενα στα ταμεία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΗΕΜ-Θ προσανατολίζεται στην κήρυξη στάσης εργασίας για την Παρασκευή και απεργίας μέσα στην επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να μην “πειραχθεί” το φύλλο της Μακεδονίας της Κυριακής, όπως είχε ζητήσει, σε πρόσφατη εργασιακή συνέλευση, ο διευθυντής της “Μακεδονίας”, Μιχ. Αλεξανδρίδης, καθώς η επιχείρηση αποσκοπεί στη συγκέντρωση εσόδων από το συγκεκριμένο φύλλο, καθώς και από την αυριανή έκδοση των Σπορ του Βορρά –καθώς αρχίζει το Μουντιάλ.

Λίγο αργότερα, η ΕΣΗΕΜ-Θ ανακοίνωσε:

  • Τετράωρη στάση εργασίας στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» από τις 14:00 έως τις 18:00 της Παρασκευής 13 Ιουνίου 2014
  • Τετράωρη στάση εργασίας στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» από τις 20:00 έως τις 24:00 της Παρασκευής 13 Ιουνίου 2014.
  • Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά» από τις06:00 της Κυριακής 15 Ιουνίου ως τις 06:00 της Δευτέρας 16 Ιουνίου 2014.