Την αισιοδοξία του για νίκη στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.


Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφου και χαρακτηρίζοντας «κλειδί» για μια τέτοια επιτυχία τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, τόνισε: «Είχαμε άσσο στο ημίχρονο, πάμε για διπλό στο τέλος», τόνισε. «Είναι φανερό, πως οι δύο στους τρεις Θεσσαλονικείς, έχουν ήδη εκφράσει την απογοήτευσή τους για τη θητεία του κ. Μπουτάρη. Σημασία έχει, να ανταποκριθεί η επόμενη μέρα, στην δική τους προσδοκία, για την πόλη, στην προσδοκία των Θεσσαλονικέων πολιτών.»

Την αρχική του φράση τουίταρε και σήμερα το μεσημέρι:



Στο ερώτημα ποιο είναι το «κλειδί» για μια τέτοια ανατροπή, ο Σταύρος Καλαφάτης απάντησε:

«Είναι η συμμετοχή του κόσμου και η αξιολόγηση των προτάσεων και της αξιοπιστίας του καθενός.  Ποιος έχει πραγματικά κάτι να πει για το αύριο της πόλης. Ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά. Ποιος μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.»

Και πρόσθεσε: «Περίπου μισοί Θεσσαλονικείς δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου. Τους παρακαλώ, να μην σταθούν μακριά από την απόφαση για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση της Κυριακής τους αφορά. Θα ζήσουν με το αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια. Τους ζητώ λοιπόν, να συμμετέχουν στην απόφαση για το μέλλον τους και για την ποιότητα ζωής, που ξεκινάει έξω από την πόρτα κάθε Θεσσαλονικιάς και κάθε Θεσσαλονικιού στο επίπεδο της γειτονιάς μας.»