Δεν είναι αυτήν τη στιγμή κατάλληλος για την πρωθυπουργία της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ελληνικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης. 


Επιπλέον, στη συνέντευξη που παραχώρησ στο Euro2day, εξέφρασε την εκτίμηση πως σε περίπτωση που εκλεγεί ο κύριος Τσίπρας δεν θα συνεργαστεί αποτελεσματικά με την ΕΕ και αυτό «θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα». 

Η παρέμβαση αυτή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του τονίζει πως όταν ο κ. Γιούνκερ, στο χτεσινό ντιμπέιτ, ρωτήθηκε δύο φορές από τον Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα των Κανών και το πρωτοφανές δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη, «κατάπιε τη γλώσσα του». Δεν μπόρεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «να αρθρώσει λέξη για τις ωμές παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας όταν διόριζαν κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα των δανειστών».

Σήμερα, όμως, -συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ξαναβρήκε τη γλώσσα του, για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο κ. Γιούνκερ δεν θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους, πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι έγινε στις Κάνες δεν θα ξαναγίνει. Η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού. Στις 25 Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση».