Με τον Κάρολο Παπούλια θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο πρωθυπουργός, μιλώντας χτες στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι συμπεριφέρεται με αλαζονεία και επιχειρεί να προκαλέσει ακυβερνησία. 

«Δυστυχώς κάποιοι μένουν προσκολλημένοι στα ίδια. Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να ανατρέψει την κυβέρνηση ούτε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Τώρα προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «μας λέει μη διανοηθείτε να κυβερνήσετε χωρίς να μας ρωτήσετε. Απέκτησε την αλαζονεία της εξουσίας πριν γίνει εξουσία. Η δεδηλωμένη όμως δόθηκε από τις εκλογές του 2012. Αλίμονο αν μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, αυτοδιοικητικές ή ευρωεκλογές πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές».

«Αυτά που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση δημιουργούν μόνιμη ακυβερνησία. Η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη μία μείωση, αλλά τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης υπερέχουν της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση όμως γιατί έχασε ψήφους; Γιατί ο κόσμος επέλεξε να ενισχύσει και το πιο μικρό κόμμα και όχι τον κ. Τσίπρα; Τους απαντώ: γιατί ο κόσμος απεχθάνεται την ακυβερνησία. Εμείς θα συνεχίσουμε. Αν θέλουν να συμβάλουν καλώς, αλλά ακυβερνησία δε θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ